Sizi Arayalım

Blog

Kış Çayı Nedir? Nasıl Yapılır?

Çoğu insan mevsim geçişlerinde burun akıntısı ve boğaz kuruluğu gibi gribal hastalıkların belirtileriyle karşılaşabilir. İçinizi titreten soğuk kış aylarında hazırlayacağınız kış çayınız sayesinde hem içiniz ısınacak hem de hastalıklara karşı vücut direncinizi arttıracak ve sağlığınızı koruyabileceksiniz. Kış çayı tam bir şifa deposudur. Kış Çayı Nasıl Yapılır? 2 Yemek kaşığı kuşburnu 2 Yemek kaşığı ıhlamur 1 Yemek […]
11 Kasım 2019

Puder – Ekmek Mayalama Sepetleri

Ekmek hamurunu ahşapta bekletmek, mayanın iyice oturmasını ve lezzetin katlanmasını sağlar. Hiçbir kimyasal katkı kullanılmayan, tamamen bambudan üretilen Bambum Puder Ekmek Mayalama Sepeti, evde yapacağınız doğal ekmeklerinize lezzet ve sağlık katacak. Kare, üçgen, yuvarlak ve dikdörtgen formlarda birçok boyu bulunan Puder ile hem sağlıklı ekmekler yapacak hem de ekmeklerinize dilediğiniz şekli verebileceksiniz. Evde Ekmek Tarifi […]
05 Kasım 2019

Borosilikat Cam

Bor ürünlerinin kullanılmasıyla elde edilen borosilikat cam; ısıya dayanıklı ürünler elde etmek örneğin cam tepsi,demlik, saklama kabı ve cezve gibi mutfakta sıkça kullanılan cam içerikli ürünlerde kullanılmaktadır. Özellikleri Borosilikat camı, sıradan camın yaklaşık üçte biri kadar çok düşük bir termal genleşme katsayısına sahiptir. Bu, sıcaklık gradyanlarına bağlı stresin etkilerini azaltarak, daha güçlü kırılma direncine neden olur. Borosilikat […]
01 Kasım 2019

Bambu ve Diğer Ağaçlar

Bambum Avrupa’nın ilk ve tek bambu üreticisidir. Sağlığınız için bambum ürünleri bambunun yapısı gereği antibakteriyeldir. Bambu kısa sürede yetişen ve ürünleri uzun süre kullanılabilen bir ağaç türüdür. Söz gelimi meşe ağacından bir ürün yapacaksanız 60-70 yaşında bir meşeyi kesmeniz gerekir. Bugün kullandığınız bir meşe kesme tahtasının üretildiği ağaç 70 yıl önce dikilmişti. Fakat elinizdeki bambu […]
29 Ekim 2019

Karadut Şurubu

Yüksek vitamin ve mineral içeren karadut şurubu kan hücrelerinin sağlığını korur ve destekler. Özellikle soğuk içilen bu içeceğin uyku düzensizliği veya uykuya dalma problemlerinde etkili olduğu ve rahatlatıcı etkiye sahip olduğu bilinir. Tam bir enerji deposu olan içecek rengi ve bileşenleri sayesinde kötü hastalıkları önleyici etkilere sahiptir. Şurup suyu dışında kalan posasını cilde sürüldüğünde botox etkisi […]
02 Ekim 2019

Organik Beslenme

Beslenme programı hazırlarken izlenecek en iyi yol, günlük besin ihtiyacımızı karşılayacak şekilde beslenme alışkanlığımızı değiştirmektir. Günümüzde en önemli görüş ise insanların yeme alışkanlıklarını fiziksel sağlıklarını korumak adına yüksek miktarda organik besinler yemeye adapte ettiğini görülüyor. Bu da paketlenmiş veya kutular halinde satılan işlenmiş gıdaların içerdiği zararlı içeriklerden korunmaya yardımcı oluyor. Organik ne anlama geliyor? Terim […]
17 Eylül 2019

Kinoa Tohumu Nedir?

Kinoa Tohumu Kinoa tahıl gevreği değildir. Kinoa tohumlarının insanların rahatlıkla yiyebilmeleri için şekillendirilmiş halidir. Güney Amerika Kıtasında binlerce yıldır tüketilen bu gıda, İnka İmparatorluğu için kinoa değeri yüksek bir üründü. “Tüm tahılların annesi” olarak değerlendirilir ve İnkatopluluğu kinoanın kutsal olduğuna inanılırdı. Beilimsel araştırmalar sonucunda uzayda yetişirilmesi en uygun tahıl olarak belirlenmiştir. Kinoa Tohumu Faydaları Nelerdir? Yüksek Lif İçeriği: Diğer tahıllara göre […]
04 Eylül 2019

Uyumadan Önce Bal Yemeye Başlarsanız Vücudunuza Neler Olur?

Vücudumuzun daha iyi çalışması için mucize bir ilaca ihtiyacımız yoktur. Genelde, aradığımız şey doğada zaten bulunur. Bal bunun için mükemmel bir örnektir. Binlerce yıldır kullanılan bal güzel tadı ve tıbbi özellikleri ile tanınır. Birçok kişi balın soğuk algınlığı ile savaşmak ve cildi nemlendirmek için kullanılabileceğinin bilincindedir ancak bilim insanlarının daha önce hiç duyulmayan birçok özelliği […]
19 Nisan 2019

Tarçın Çayı Yapılışı ve Faydaları

Tarçın, defnegiller familyasında yer alan bir ağaçtır. Yapraklarını dökmeyen, boyu kısa olan bu ağaç cinsinin anavatanı Güney Asya ile Güneydoğu Asya’dır. Ülkemizde botanik bahçeleri dışında tarçın ağacı yetişmez. Ağacın körpe olan dalları kesilip dıştaki kabuğu soyulur ve kurutularak ezilir. Tropik iklimleri seven tarçın ağacından elde edilen kabuk ya da toz tarçın mutfakların vazgeçilmez baharatlarından biridir. […]
29 Nisan 2019

Melisa Çayının Faydaları Nelerdir?

Melisa çayı, milattan sonra 23 yılında Roma’da kullanılmaya başlanan bir bitki olarak bilinir. Asıl popülerliğini ise Orta Çağ’da kazanmaya başlamış şifalı bir bitkidir. Günümüzde onlarca faydası nedeniyle uzmanların ısrarla önerdiği bir bitki olan melisa çayı, günlük hayatta pek çok fayda sağlar. Melisa çayının uyku sorunlarından iştahsızlığa, stresi azaltmaktan kaygı düzenine kadar pek çok faydası bulunur. […]
11 Nisan 2019

Suyun Özellikleri Nelerdir?

Bu yazıda suyun beş ana özelliği ele alınacaktır: – Kutup molekülleri çekimi – Yüksek özgül ısı – Yüksek buharlaşma ısısı – Buzun daha düşük yoğunluğu – Yüksek polarite 1. Diğer Polar Moleküllere Suyun Çekimi Birleşme Suyun diğer su moleküllerine olan çekimi olarak bilinen kohezyon, suyun başlıca özelliklerinden biridir. Suyun polaritesi onu diğer su moleküllerine çekmeyi […]
08 Mart 2019

Suyun Faydaları ve Önemi Nelerdir?

u çok eski tarihlerden beri, en değerli doğal kaynaklardan biri olarak kabul edilmektedir. M.Ö IV. Y.Y.’da Empodekles, “Dünya su ve topraktan meydana gelmiştir.” diyordu. Daha sonraları bu tanımlamanın sınırları daha da genişletilerek “Dört Element Kuramı” ortaya atılmıştır. Buna göre: “Bütün cisimler su, toprak, hava ve ateşten oluşmaktadır.” şeklinde bir tanımlama yapılmıştır. Modern bilim ışığı altında […]
08 Şubat 2019

Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalı?

Düğün olur sofralar kurulur mutluluk birlikte paylaşılır; cenaze olur taziye ziyaretleri aynı sofrada buluşturur. Asıl soru şu; Her gün yaptığımız bu alışkanlığın tam olarak bizim için ne kadar önemli olduğunun farkında mıyız? Genel anlamda sağlıklı beslenme yeterli ve dengeli beslenmedir. Bu doğrultuda yaşam boyu tüm bireylerin sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması ve […]
28 Aralık 2018

Uçucu Yağlar ile Doğal Sinek Kovucu Nasıl Yapılır?

Özellikle yaz aylarında sinekler ile hepimizin baş beladadır. Sadece ısırdıkları yetmezmiş gibi bir de hasta edebilirler. Hele ki bir de evinizde küçük çocuklarınız varsa durum daha da önemli bir hal alır. Kimyasal ilaçlara karşı da bir alerjiniz varsa sinekli bölgelerde yaz aylarında canınız epey sıkılabilir. O halde size şöyle bir soru soralım: Ticari böcek spreylerinden […]
09 Kasım 2018

Şeker Hakkında Bilmediklerimiz

1. Dünyada en fazla şeker tüketen ülkeler içinde ilk sırada yılda ortalama 23,7 milyon ton şeker tüketimi ile Hindistan yer alır. 2. Turkiye’de ise yılda ortalama 2,3 milyon ton şeker tüketilmektedir. Kırışıklıkların bir sebebi de de şeker olabilir. Çünkü kandaki yüksek seviyede bulunan şeker deride bulunan kollajen isimli proteinlere bağlanmaktadır. Glikasyon ismi verilen bu işlem […]
02 Kasım 2018

Yemek Bağımlılığı Nedir?

Yemek bağımlılığı, psikolojik bir vaka olup; günümüzde sıkça görülmektedir. Bu tür vakayı yaşayan kişiler sürekli yemek yeme eyleminde bulunurlar ve bu da aşırı kilo alımına neden olur. Yoğun iş temposu, stres, duygusal çalkantıları bastırmak için ve baş etmek yemek yemeğe başvururlar. Bu tür kişiler yaptıklarının farkındadırlar, fakat bunun önüne geçemezler. Ergenlik döneminde bu vaka baş gösterebileceği […]
26 Ekim 2018