Sizi Arayalım
Sizi Arayalım Online Alışveriş

Blog

Kırmızı Pul Biber Faydaları

Biberlerin pek çok türü vardır. Biberler, baharat olarak kullanılır, pişirilebilir, kurutulabilir veya toz haline getirilebilir. Kırmızı pul biberin faydaları Bağışıklık artırır. İnflamasyon mücadele de önemli rol oynar. Kilo vermenize yardımcı olur. Ağrı kesici özelliğine sahiptir. Kardiyovasküler sistemi düzenler. Vitaminler ve mineraller bakımından oldukça zengindir C Vitamini; Biber, yaraların iyileşmesi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemlidir. […]
11 Temmuz 2020

Hasır Otu

Durgun su ve bataklıkta doğal olarak yetişmektedir. İnce uzun ve dayanıklı yaprakları vardır, yaz aylarında çiçek açar ve ortalama 1,5 – 3 metre boylarında, otsu bir bitkidir. Halk arasında kullanılan isimleri: su kamışı, koğa, semerci sazı, semer otu, kılıçverdi. Hasır otu sapının ortasından elde edilen maddeyle kağıt yapılır. Hasır otu kökü tedavi amacıyla kullanımının yanında hasır örmekte […]
04 Temmuz 2020

Fit Brownie Tarifi

Beslenme uzmanı Diyetisyen Hilal Harmancı’nın elinden muhteşem bir fit brownie tarifi Malzemeler 2 – Adet yumurta 5-6  – Adet iri hurma 80 g – Bitter çikolata 2 – Yemek kaşığı tereyağı ya da hindistan cevizi yağı 2 – Yemek kaşığı kakao 1 – Çay kaşığı kabartma tozu 2 – Yemek kaşığı tam buğday unu 150 […]
27 Haziran 2020

Günde Bir Avuç Ceviz

Yapılan bir araştırma, günde bir avuç ceviz yiyen kişilerde kalp krizi riskinin düştüğünü gösteriyor. Araştırmada insanlar bir avuç ceviz yedikten ortalama 4 saat sonra, kan damarlarının esnekliğinde, kolesterol seviyelerine ve kan akışına yardımcı olacak düzeyde bir gelişme kaydedildi. Düzenli olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, kalp krizi riskini yüksek oranda düşürüyor. Cevizin ve […]
20 Haziran 2020

Suşi nedir?

Suşi, bir Japon yemeğidir; pirinç özünden yapılmış sirkesi ve şeker ile marine edilmiş haşlanmış pirinç (şari) üzerine veya iç kısımına balık, deniz ürünleri ve sebze gibi malzemeler (neta) konularak servis yapılır. Tek başına dilimlenerek servis yapılan çiğ balığa saşimi denir. Suşinin özgün biçimi, bugün nare-zuşi olarak bilinen türüdür; ilk olarak Güneydoğu Asya’da ortaya çıkmış ve […]
13 Haziran 2020

Bambum Meşe Fıçılar

MEŞE AĞACI Meşe, kayıngiller (Fagaceae) familyasının Quercus cinsinden, 400 kadar türü bulunan, kerestesi dayanıklı bir orman ağacıdır. Meşe ağacı, içecek yıllandırmak ve saklamak için en doğru ağaçtır. Birçok farklı meşe türü bulunur. İçecek yıllandırmakta kullanılan aromalı meşeler ise ak meşe grubundandır. Fıçı kullanımının yoğun olduğu Fransa’da, ak meşe grubundan sapsız meşe (quercus petraea) tercih edilir. […]
06 Haziran 2020

Kahve ile

Kökeni 14.Yüzyıla dayanan kahve, Habeşistan da Khaldi isimli bir çobanın, keçilerin yediği bir ağaç meyvesinden sonra enerjilerinin, hareketliliklerinin artışı fark etmesinden sonra bulunmuştur. Çoban bu olayı Yemen asıllı, Şazilli isminde ünlü bir dervişe anlatmış. Dervişte bu ağacın meyvelerini kaynatarak içmiş ve kendisinin de canlandığını fark etmiş. O günlerden 21. Yüzyıla kadar gelen kahve, keçilerin ve […]
23 Mayıs 2020

Bağışıklık Sistemimizi Güçlendirmek İçin Selenyumu Eksik Etmeyin

Balık, sığır eti, hindi, tavuk, pirinç, ay çekirdeği, süzme peynir ve yumurta gibi birçok gıdada bulunan selenyum bağışıklık sistemimiz için virüslere karşı koyarak hücreleri canlı tutan en önemli minerallerdendir. Zararlı mikro organizmalarla ile savaşan selenyuma günlük gıda takviyelerimizde mutlaka yer vermeliyiz. Selenyum içeren mantarın 100 gramlık bir porsiyonda yaklaşık olarak 12 mcg bulunmaktadır. Süt ve […]
13 Mayıs 2020

Fesleğen Bakımı

Kök çeliklerini makasla keserek suya bırakınız yaklaşık olarak 7 gün içerisinde kök salmaya başlayacaktır. İç mekânlarda da fesleğenleri aynı dış mekân yetiştiriciliğinde olduğu gibi saksılara ekebilirsiniz. İç mekânlarda fesleğeniniz için ayıracağınız bölgenin iyi güneş aldığından ve oda sıcaklığında bulunduğundan emin olun. Fesleğen tek başına ekilebileceği gibi diğer otlarla da uyumlu bir bitkidir. Bu nedenle içinde fesleğen de […]
17 Nisan 2020

Çin Çayının Mucizevi Yararları

Çin çayı, bitkisinin yapraklarına göre farklılık gösteren değişik yöntemlerle demlenmektedir. Demlenen çayların isimlere göre ayrılması, haşlama süreçleri ve tekniklerine göre adlandırılır. Yeşil, siyah, beyaz, sarı, kırmızı, oolong, pu erh olmak üzere birçok bölüme ayrılır. Bunların farkı mayalanma sürecine dayanır. Ağırlık olarak ismini aldığı Çin’de üretilen bu çayların az da olsa farklı ülkelerde üretimi mevcuttur. Peki, […]
01 Nisan 2020

Merdiven Çıkmanın Faydaları

Asansörlerle hiç yorulmadan, hareket etmeden hızlıca istediğimiz katta buluveririz kendimizi. Bu bazen bir kat bazen de yirmi kat olabilir. Teknolojinin bize vermiş olduğu bu en büyük nimetlerden birinin yanında pek tercih etmediğimiz bir egzersiz türü olan merdiven çıkmak aslında sadece kilo vermek için değil sağlığımıza kattığı faydalar nedeniyle de çok öneme sahiptir Merdiven çıkmak hele […]
17 Mart 2020

Karadeniz Mutfağının Assolisti Muhlama (Kuymak)

Eğer bir Karadenizliyseniz yeşilliğin tepesinde camın kenarına oturup ayaklarınızın altına altığınız dereleri kahvaltınızdaki muhlamanın uzayan peyniri ile yudumladığınız çayın keyfini iyi biliyor olmalısınız. Muhlama birçok ilde farklı isimlerle adlandırılsa da temel olarak Karadeniz yöresine ait bir yemektir. Çoğunlukla mısır unu, tereyağı ve çökelekten yapılan bu lezzete bazı bölgelerde örgü peyniri de kullanıldığına rastlamak mümkündür. Yapılışı yine […]
14 Mart 2020

Yiyeceklerinizi Buharda Pişirin.

Besinlerin içerisindeki vitamin ve mineralleri öldürmeyen bir teknik. Yüzyıllardır Uzakdoğu’da en çok tercih edilen pişirme tekniklerden olan buharda pişirme, metabolizmayı güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır. Hazımsızlık gibi sorunları da ortadan kalkmasına yardımcı olur bu yöntemle besinler içerisinde bulunan bakteri ve mikroplar da tamamen ölür. Besin içerisindeki protein, selüloz ve nişasta gibi maddeler bu teknikle tamamen erir ve yemeğin […]
06 Mart 2020

Pratik Sushi Tarifi

Sushi, uzak doğu mutfağının vazgeçilmez ürünleri arasında önemli bir yer almaktadır. Çiğ deniz ürünlerinin, yosun, pirinç ve diğer deniz mahsüllerinin bir araya gelmesiyle oluşan Sushi (Suşi), pratik tarifi ile evde menülerinizi süsleyebileceksiniz. Sushi için Gerekli Malzemeler 1 adet nori (yosun yaprağı) 1 kâse sushi pilavı 1 ince dilim füme somon ya da ton balığı 2 […]
17 Şubat 2020

French Press ile Pratik ve Lezzetli Çay Nasıl Demlenir?

French Press,  görüntüsü ve şekliyle kahvelerden çaylara kadar geniş bir demleme yelpazesiyle sahip bir demleme yöntemidir. French press Fransızlar tarafından bulunmuştur. Tasarımı ise 1929 yılında İtalyan tasarımcı Attilio Calimani tarafından ortaya konmuştur. Günümüz dünyasında ise farklı model ve boyutlar da satılmaktadır. Cam bir tasarıma sahiptir. Tutacağı bambu, plastik veya çelikten yapılır. Silindir şeklinde bir bardağı benzer. […]
17 Şubat 2020

Kış Meyvelerinden Vitaminli Meyve Salatası

Meyve Salatası Tarifi İçin Malzemeler 1 büyük boy portakal 2 mandalina 1 muz 1 nar 1 Elma 1 Kivi 5 Adet çekilmiş Ceviz Sosu için: 1/2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 1 çay kaşığı vanilyanın özü Meyve Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Tüm meyveler iyi yıkandıktan sonra kabuklarını soyalım ve minik küpler halinde doğrayalım. Dilimlenmiş […]
28 Ocak 2020