Sizi Arayalım
Sizi Arayalım Online Alışveriş

Blog

Sağlıklı ve Doğal Kek Tarifi

Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı keçiboynuzu pekmezi Yarım su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı yoğurt 2.5 su bardağı tam buğday unu 5-6 adet küp doğranmış kuru kayısı 1 küçük fincan kuru üzüm 3 adet rendelenmiş havuç 1 su bardağı ufalanmış ceviz 2 tatlı kaşığı tarçın 1 küçük fincan Hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu […]
26 Eylül 2020

Seramik ile Porselen Arasındaki Fark

Seramik ile Porselen Arasındaki Fark Seramik ve porselen arasında farklılıklar vardır. Genel olarak kullanılan malzemeler, yapımı, kullanım alanları ve özellikleri benzer durumdadır. Seramik ürünler porselen ürünlere göre daha yumuşaktır. Porselinin daha sert ve camsı özellikleri fazladır. Porselenin seramiğe göre daha sert olması dayanıklı olması anlamına gelmez. Cam özelliklerinden dolayı seramiğe göre kolay kırılabilmektedir. Yapısal olarak […]
19 Eylül 2020

Kışlık Domates Sosu Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler 10 kilogram domates 2 yemek kaşığı tuz 10 yemek kaşığı sıvı yağ Yapılışı Cam kavanozlar kullanılmadan önce ortalama 15-20 dakika kaynatalarak sterilize edebilirsiniz. Domatesleri yıkayın, tarımsal ilaçlardan arındırmak için; domateslerin kabuklarının kolayca soyulması için büyükçe bir kapta kaynayan suya ihtiyacınız var. Domatesleri bu kaynayan suya atın. Domatesin kabuğunun kolayca soyulabilmesi için bir müddet bekleyin. […]
11 Eylül 2020

Aşure Nasıl Yapılır?

Malzemeler 2 su bardağı aşurelik buğday 2 yemek kaşığı pirinç 2 su bardağı haşlanmış nohut 2 su bardağı haşlanmış fasulye 150 gram kuru kayısı 150 gram kuru incir 150 gram kuru üzüm 1,5 su bardağı fındık 2 litre su (buğdayları pişirmek için) 4 litre sıcak su 1 tatlı kaşığı karanfil 1 çay bardağı su (karanfili […]
05 Eylül 2020

Cool Lime Nasıl Yapılır?

Malzemeler 2 adet limon 15-20 adet taze nane yaprağı 2 yemek kaşığı şeker 4 su bardağı soğuk su Cool Lime Yapılışı Dolabınızda 1 lt buz olduğunu İlk olarak limonlarımızın kabuğunu rendeleyelim. Beyaz kısımlarını rendelememeye özen gösterelim. Ölçüler ile 1 litre cool lime hazırlanıyor. Rendelenmiş limon kabukları üzerine nane yapraklarını ve şekeri de ekleyelim. Nane ve […]
29 Ağustos 2020

Et Mühürleme Nasıl Yapılır?

Et mühürleme işlemi ilk olarak et oda sıcaklığında olmalıdır. Ardından kağıt havlu yardımıyla kurulanan et, tuz ve karabiber ile ovularak marine edilmelidir. Bu sayede et, mühürleme işlemi sırasında suyunu bırakmayacak ve lezzetini içinde tutacaktır. Mühürleme işlemi öncesi, döküm tava ortalama 10-15 dakika yağsız bir biçimde ısıtılmalıdır. Eğer etiniz tamamen sinirleri alınmış yağsız bir ete sahipseniz […]
22 Ağustos 2020

Hakiki Zeytinyağı Donar mı?

Hakiki zeytinyağı donar mı sorusuna cevap verdikten sonra gözlemlenmesi gereken bu durum hem zeytinyağı kalitesi hem de hakikiliği açısından önemlidir. Gelelim asıl sorumuza, hakiki zeytinyağı donar mı? Evet! Bir zeytinyağı fabrikada işlem görmeden doğal yöntemlerle üretilmişse ve hakiki ise donar. Donmayan zeytinyağlar, zeytinyağ donmuyorsa mevsim şartlarına ve zeytinyağının gördüğü işleme göre değişkenlik gösterebilir. Hakiki Zeytinyağı […]
15 Ağustos 2020

Ahşap oyuncaklar

Çocuklarımız sürekli oyuncaklarla temas halinde olduğundan, doğru oyuncak seçimi en az doğru gıda seçimi kadar önemlidir. Oyuncakların eğlenceli ve öğretici olduğu kadar doğru hammaddelerden üretilmesi ve boyalarının, kaplamalarının da doğru yapılması gerekir. Çocuklar oyuncaklara dokunur, ağızlarına götürür. Eğer oyuncak doğru malzemelerden üretilmediyse çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle yoğun kimyasal içeren plastik oyuncaklar yerine […]
23 Temmuz 2020

Kırmızı Pul Biber Faydaları

Biberlerin pek çok türü vardır. Biberler, baharat olarak kullanılır, pişirilebilir, kurutulabilir veya toz haline getirilebilir. Kırmızı pul biberin faydaları Bağışıklık artırır. İnflamasyon mücadele de önemli rol oynar. Kilo vermenize yardımcı olur. Ağrı kesici özelliğine sahiptir. Kardiyovasküler sistemi düzenler. Vitaminler ve mineraller bakımından oldukça zengindir C Vitamini; Biber, yaraların iyileşmesi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemlidir. […]
11 Temmuz 2020

Hasır Otu

Durgun su ve bataklıkta doğal olarak yetişmektedir. İnce uzun ve dayanıklı yaprakları vardır, yaz aylarında çiçek açar ve ortalama 1,5 – 3 metre boylarında, otsu bir bitkidir. Halk arasında kullanılan isimleri: su kamışı, koğa, semerci sazı, semer otu, kılıçverdi. Hasır otu sapının ortasından elde edilen maddeyle kağıt yapılır. Hasır otu kökü tedavi amacıyla kullanımının yanında hasır örmekte […]
04 Temmuz 2020

Fit Brownie Tarifi

Beslenme uzmanı Diyetisyen Hilal Harmancı’nın elinden muhteşem bir fit brownie tarifi Malzemeler 2 – Adet yumurta 5-6  – Adet iri hurma 80 g – Bitter çikolata 2 – Yemek kaşığı tereyağı ya da hindistan cevizi yağı 2 – Yemek kaşığı kakao 1 – Çay kaşığı kabartma tozu 2 – Yemek kaşığı tam buğday unu 150 […]
27 Haziran 2020

Günde Bir Avuç Ceviz

Yapılan bir araştırma, günde bir avuç ceviz yiyen kişilerde kalp krizi riskinin düştüğünü gösteriyor. Araştırmada insanlar bir avuç ceviz yedikten ortalama 4 saat sonra, kan damarlarının esnekliğinde, kolesterol seviyelerine ve kan akışına yardımcı olacak düzeyde bir gelişme kaydedildi. Düzenli olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, kalp krizi riskini yüksek oranda düşürüyor. Cevizin ve […]
20 Haziran 2020

Suşi nedir?

Suşi, bir Japon yemeğidir; pirinç özünden yapılmış sirkesi ve şeker ile marine edilmiş haşlanmış pirinç (şari) üzerine veya iç kısımına balık, deniz ürünleri ve sebze gibi malzemeler (neta) konularak servis yapılır. Tek başına dilimlenerek servis yapılan çiğ balığa saşimi denir. Suşinin özgün biçimi, bugün nare-zuşi olarak bilinen türüdür; ilk olarak Güneydoğu Asya’da ortaya çıkmış ve […]
13 Haziran 2020

Bambum Meşe Fıçılar

MEŞE AĞACI Meşe, kayıngiller (Fagaceae) familyasının Quercus cinsinden, 400 kadar türü bulunan, kerestesi dayanıklı bir orman ağacıdır. Meşe ağacı, içecek yıllandırmak ve saklamak için en doğru ağaçtır. Birçok farklı meşe türü bulunur. İçecek yıllandırmakta kullanılan aromalı meşeler ise ak meşe grubundandır. Fıçı kullanımının yoğun olduğu Fransa’da, ak meşe grubundan sapsız meşe (quercus petraea) tercih edilir. […]
06 Haziran 2020

Kahve ile

Kökeni 14.Yüzyıla dayanan kahve, Habeşistan da Khaldi isimli bir çobanın, keçilerin yediği bir ağaç meyvesinden sonra enerjilerinin, hareketliliklerinin artışı fark etmesinden sonra bulunmuştur. Çoban bu olayı Yemen asıllı, Şazilli isminde ünlü bir dervişe anlatmış. Dervişte bu ağacın meyvelerini kaynatarak içmiş ve kendisinin de canlandığını fark etmiş. O günlerden 21. Yüzyıla kadar gelen kahve, keçilerin ve […]
23 Mayıs 2020

Bağışıklık Sistemimizi Güçlendirmek İçin Selenyumu Eksik Etmeyin

Balık, sığır eti, hindi, tavuk, pirinç, ay çekirdeği, süzme peynir ve yumurta gibi birçok gıdada bulunan selenyum bağışıklık sistemimiz için virüslere karşı koyarak hücreleri canlı tutan en önemli minerallerdendir. Zararlı mikro organizmalarla ile savaşan selenyuma günlük gıda takviyelerimizde mutlaka yer vermeliyiz. Selenyum içeren mantarın 100 gramlık bir porsiyonda yaklaşık olarak 12 mcg bulunmaktadır. Süt ve […]
13 Mayıs 2020
Whatsapp Destek
Whatsapp Destek
Merhaba!
Nasıl yardımcı olabiliriz?