Günde Bir Avuç Ceviz

Yapılan bir araştırma, günde bir avuç ceviz yiyen kişilerde kalp krizi riskinin düştüğünü gösteriyor. Araştırmada insanlar bir avuç ceviz yedikten ortalama 4 saat sonra, kan damarlarının esnekliğinde, kolesterol seviyelerine ve kan akışına yardımcı olacak düzeyde bir gelişme kaydedildi.
Düzenli olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, kalp krizi riskini yüksek oranda düşürüyor. Cevizin ve ceviz yağının kalbe faydalarını gösteren araştırmanın sonucu, düzenli ceviz tüketiminin bireyleri kardiyovasküler hastalıklardan koruduğu yönünde.
Ceviz yağının özellikle endotel hücrelerin sağlamlığı için çok faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Bu hücreler kan damarlarını düzene sokuyor ve damarların esnekliğinde önemli bir rol oynuyor.
Ceviz, omega 3 açısından en zengin meyvedir. Omega 3 tüketiminin, kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı belirlenmiştir. Düzenli olarak tüketilen ceviz kuruyemişler arasında en yüksek oranda polifenol içeriğine sahiptir. Polifenollerin büyük çoğunluğu antioksidandır ve kalp hastalıkları ve kanserden korunmada güçlü bir rol oynadığı bilinmektedir.
Günde 56 gram ceviz tüketmenin, organ yağlanması görülen aşırı kilolu bireylerde endotel işlevi geliştirdiği görülmüştür. Beslenme düzenine eklenen ceviz, bireylerin kilo almasına neden olmamıştır.
Yüksek miktarda ceviz tüketimi, kadınlarda tip 2 diyabet riskinde net bir azalmayla ilişkilendirilmiştir.
Ceviz dahil olmak üzere daha yüksek miktarda yemiş tüketiminin, ileri yaşlarda alzheimer gibi hastalıkları önlemede etkili olduğu bilinmektedir.