Ihlamur Nasıl Demlenir?

Ihlamur Nasıl Demlenir?

Kaynamış suyun içerisine tüketmek istediğiniz kadar ıhlamuru atın ve demlenmeye bırakın. Bu işlemi bir bardağın içerisinde ya da cam bir demliğin içerisinde yapabilirsiniz. bu şekilde yapmanız sağlık açısından da daha faydalı olacaktır. Ardından çiçeklerini süzdürüp tüketebilirsiniz. İçerisine dilerseniz zencefil, limon ya da tarçın ilave edebilir, son aşamada ise içerisine bal ilave ederek tatlandırabilirsiniz.

Ihlamur Faydaları Nelerdir?

Ihlamurun faydaları yıllardır grip konusunda etkilerini göstermiştir. Ihlamur içeriğindeki bileşenler ve besin değeri sayesinde vücuttan mikropları atma konusunda çok etkilidir. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişileri gribe ve soğuk algınlığına karşı korurken, grip olan kişileri de bir an önce iyileşmesinde büyük etki gösterir.

Solunum yolu enfeksiyonlarında, kuru öksürüklerde boğazı yumuşatan en etkilisi vardır.

Ihlamur, damarların tıkanmasını ve sertleşmesini önler. Böylece düzenli olarak ıhlamur içenlerde kalp ve damar hastalıklarının görülme ihtimali oldukça düşüktür.

Bağırsak rahatsızlıklarında da ıhlamur etkili olacaktır. Kabızlık gibi bağırsak sorunu yaşayanlar, ıhlamur tüketirse bu sorun ortadan kalkacaktır. Rahatlayan bağırsaklar sayesinde metabolizma hızı da artacaktır.

Terlemeye katkısı olan ıhlamur sizi hasta günlerinizde terleterek vücudunuzdan mikropların atılmasına destek olur.

Stresli günlerinizde sizi rahatlatarak kendinizi her açıdan iyi hissetmenizi sağlar.

Bal ile tükettiğiniz ıhlamur, mide ülserinin etkilerini azaltacaktır.

Ihlamur sade içebileceğiniz gibi ayva aromalı şekilde de içebilirsiniz. Bu şekilde tükettiğinizde ayvalı ıhlamurun faydaları ile sindirim sisteminiz daha aktif hale gelecektir ve bağırsak problemleriniz bir an önce düzelecektir.

Öksürüklü geçen kış günlerinizde, elmalı ıhlamurun faydaları ile eski sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Elma ve ıhlamur aynı bardakta sıcak su ile buluştuğunda, boğazınızı yumuşatmak ve öksürüklerinizi gidermek için harekete geçecektir.