Sağlıklı ve Doğal Kek Tarifi

Malzemeler

3 yumurta

1 su bardağı keçiboynuzu pekmezi

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı yoğurt

2.5 su bardağı tam buğday unu

5-6 adet küp doğranmış kuru kayısı

1 küçük fincan kuru üzüm

3 adet rendelenmiş havuç

1 su bardağı ufalanmış ceviz

2 tatlı kaşığı tarçın

1 küçük fincan Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

 

Yapılışı

Fırınımızı 175 °C dereceye getirip ısınmaya bırakıyoruz.

Hindistan cevizi, kayısı, tarçın, ceviz, havuç ve kuru üzümü karıştırıp bir kenarda hazır ediyoruz.

Yumurtalarımızı kırıp bir çay kaşığı tuz ekleyerek köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.

Zeytinyağı, pekmez ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Karışıma un, kabartma tozu ve karbonat ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.

Önceden hazırladığımız kuru meyveli karışımı ekleyip yeniden karıştırıyoruz.

Önceden 175 °C ısıttığımız fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.

Kekinizin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Kürdanı sapladığınızda temiz çıkıyorsa pişmiştir.

Afiyet olsun.