Vücut direncini arttırıcı “Brokoli Çorbası”

• A, E ve C vitaminlerini içermektedir. İçerdiği vitaminler bakımından bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir özelliğe sahiptir

• Brokoli içerdiği bazı bitkisel hormonlar açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Bu sayede vücudumuzdaki hormon dengesini ayarlayıcı özelliğe sahiptir.

• Brokolinin kendine özgü olan lifli yapısı sayesinde bağırsaklarda oluşan toksin atıcı ve alınmış olan ağır metallerin emilmesini sağlar.

İçindekiler;

  • 1 orta boy (500 gr kadar) brokoli,
  • 1 adet Havuç,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 5 su bardağı sıcak su,
  • 1 su bardağı süt,
  • Tuz

Hazırlanışı;

  1. Çiçeklerine ayrılmış brokoli, yuvarlak yuvarlak doğranmış Havuç ve suyu bir tencereye alıp sebzeleri haşlayın.
  2. Ayrı bir tencerede tereyağı eritin.
  3. Unu ekleyip kavurun.
  4. Üzerine suyuyla beraber havuç ve brokoliyi ekleyip karıştırın.
  5. Blenderden geçirip sütünü ekleyin ve 2-3 dakika daha kaynatın.
  6. Tuzunu ekleyip ateşten alın.