French Press ile Pratik ve Lezzetli Çay Nasıl Demlenir?

French Press,  görüntüsü ve şekliyle kahvelerden çaylara kadar geniş bir demleme yelpazesiyle sahip bir demleme yöntemidir. French press Fransızlar tarafından bulunmuştur. Tasarımı ise 1929 yılında İtalyan tasarımcı Attilio Calimani tarafından ortaya konmuştur. Günümüz dünyasında ise farklı model ve boyutlar da satılmaktadır. Cam bir tasarıma sahiptir. Tutacağı bambu, plastik veya çelikten yapılır. Silindir şeklinde bir bardağı benzer. İçerisinde ızgaralı bir süzgeç vardır. Bu süzgeç sayesinde sıvı yüzeyde kalırken çay artıkları dibe çöker.

Pratik ve estetikliği ile ön plana çıkan French Press süzgeci sayesinde kullandığınız bitki çayının saplarını ve ufak parçalarını süzerek sizlere tortusuz çay keyfi sunmaktadır. Bitki çaylarını saf hali ile kullanacağınız için organik olmayan maddeler ile temasınız olmaz. Ayrıca bitki çaylarını karıştırıp demleyerek de tüketebilirsiniz.

Bitki çayınızı demlemek için cam kabın içine bitki çayınızı koyun ve üzerine kaynattığınız suyu dökün. Bir süre demlemeye bırakın. Demleme süresini dört dakika ile sınırlayın. Son olarak süzgeç butonunu bastırın. Bu sayede çayın su ile karışması ve çayı tüketirken ağza gelebilecek küçük parçaları engellersiniz.

Bitki çayı alırken dikkat edilmesi gerekenler;

Bitki çayınızın taze olmasına renklerin canlı ve görüntülerinde albeni olmasına özen gösterin. Son kullanma tarihi geçmiş bitki çaylarını kesinlikle kullanmayın. Nem almayan ve kapalı saklama kapları içinde muhafaza edilen bitki çayları 18 aylık raf ömrüne sahiptir. Bitki çaylarınızı aşırı sıcak ve kuru yerlerde tutmayın. Eğer bitki çayınızı kendiniz kurutacaksanız kökünü güneşte, çiçeklerini gölgede ve rüzgar alan bir yerde kurutun. Her bitki için farklı hasat zamanları vardır. Kaliteli bir çay içmek istiyorsanız her bitkiyi zamanında toplamalı ve kurutmalısınız.