Çin Çayının Mucizevi Yararları

Çin çayı, bitkisinin yapraklarına göre farklılık gösteren değişik yöntemlerle demlenmektedir. Demlenen çayların isimlere göre ayrılması, haşlama süreçleri ve tekniklerine göre adlandırılır. Yeşil, siyah, beyaz, sarı, kırmızı, oolong, pu erh olmak üzere birçok bölüme ayrılır. Bunların farkı mayalanma sürecine dayanır. Ağırlık olarak ismini aldığı Çin’de üretilen bu çayların az da olsa farklı ülkelerde üretimi mevcuttur. Peki, bu çayların insan sağlığına ne gibi bir faydası var?

Özellikle yeşil Çin çayı, en sık tüketilen türdür. Taze ve yapısını koruyan bir lezzete sahip olan yeşil Çin çayı, vücuda sağladığı faydalarla da öne çıkmaktadır. Yüksek ateş evresinden geçtikten sonra fermente olmamış çay yeşil çay olarak isimlendirilirken bu çay, özellikle alerji probleminin belirtilerini azaltmaktadır. Bununla beraber kırmızı çayın cilt üzerinde, beyaz çayın sindirim sisteminde değişik faydaları bulunmaktadır.

  • Alerji

Özellikle alerji mevsiminde tüketilen Çin çayı, mevsim değişmelerinde ortaya çıkan alerji probleminin etkilerini azaltır. Yapılan araştırmalara göre, Çin çayının alerjinin belirtilerini azalttığı kanıtlanmıştır.

  • Göz sağlığı

Yeşil Çin çayının içerisinde bolca bulunan antioksidanlar, göz dokularına nüfus ederek antioksidan hareketlerini hızlandırır.

  • Kolesterol

Yüksek kolesterole sebep olan yağlı gıdalar, kalp krizi olasılığını tetikler. Özellikle işlenmiş gıdalar gibi sağlık açısından tamamen zararlı olan besinlerin tüketimi halinde, bu besinler sebebiyle yükselen kolesterol düzeyini dengeleyebilmek için Çin çayı önerilir.

  • Diş sağlığı

Siyah çayın dişler üzerindeki zararları herkes tarafından bilinir. Çin çayı için ise bu durum tam tersidir. Çin çayının günde bir bardak içilmesi diş sağlığını korur.