Borosilikat Cam

Bor ürünlerinin kullanılmasıyla elde edilen borosilikat cam; ısıya dayanıklı ürünler elde etmek örneğin cam tepsi,demlik, saklama kabı ve cezve gibi mutfakta sıkça kullanılan cam içerikli ürünlerde kullanılmaktadır.

Özellikleri

Borosilikat camı, sıradan camın yaklaşık üçte biri kadar çok düşük bir termal genleşme katsayısına sahiptir. Bu, sıcaklık gradyanlarına bağlı stresin etkilerini azaltarak, daha güçlü kırılma direncine neden olur. Borosilikat cam yaklaşık 821 ° C’de (1510 ° F) yumuşamaya başlar, bu sıcaklıkta, Model 7740, 107.6 ağırlıktaki yüksek bir borosilikat viskozitesine sahiptir. Borasilikat cam diğer cam türlerine göre daha yoğun bir yapıya sahiptir.

G3.3 borosilikat camın lineer genleşme katsayısı, sodyum oksit (Na2O), bor oksit (B2O3) ve silikon dioksit (SIO2) bazlı bir cam olan 3.3 ± 0.1×10-6 / K’dir. Bu cam bileşiminin borosilikat içeriği yüksektir, yani, bor% 12.5-13.5, silikon:% 78-80, bu nedenle bu tür bir camın yüksek borosilikat cam olduğu söylenir. Asit, alkali, su, korozyon direnci, iyi termal stabilite, kimyasal stabilite ve elektriksel özelliklere dayanıklı, kimyasal dayanımı, termal şok direnci, iyi mekanik özellikleri, yüksek sıcaklık ve diğer özelliklere dayanıklıdır.