Bağışıklık Sistemimizi Güçlendirmek İçin Selenyumu Eksik Etmeyin

Balık, sığır eti, hindi, tavuk, pirinç, ay çekirdeği, süzme peynir ve yumurta gibi birçok gıdada bulunan selenyum bağışıklık sistemimiz için virüslere karşı koyarak hücreleri canlı tutan en önemli minerallerdendir. Zararlı mikro organizmalarla ile savaşan selenyuma günlük gıda takviyelerimizde mutlaka yer vermeliyiz. Selenyum içeren mantarın 100 gramlık bir porsiyonda yaklaşık olarak 12 mcg bulunmaktadır. Süt ve yoğurt, her fincanda yaklaşık 8 mcg selenyum içerebilmektedir. Bu miktar günlük ihtiyacınızın yaklaşık %11’ini sağlayabilir.

Selenyumun eksik olduğu bireylerde depresyon, mutsuzluk ve karamsar düşüncelere rastlandığı incelenerek kanıtlanmıştır. Normal saçların korunmasında, bağışıklık sistemimizi güçlendirmede, tiroit fonksiyonuna katkıda bulunan selenyum ayriyeten yulaf ezmesi, ıspanak, kuru fasulye, pirinç ve yumurtada da bulunmaktadır.