Organik Beslenme

Beslenme programı hazırlarken izlenecek en iyi yol, günlük besin ihtiyacımızı karşılayacak şekilde beslenme alışkanlığımızı değiştirmektir. Günümüzde en önemli görüş ise insanların yeme alışkanlıklarını fiziksel sağlıklarını korumak adına yüksek miktarda organik besinler yemeye adapte ettiğini görülüyor. Bu da paketlenmiş veya kutular halinde satılan işlenmiş gıdaların içerdiği zararlı içeriklerden korunmaya yardımcı oluyor.

Organik ne anlama geliyor?

Terim olarak organik, çiftçilerin ürünlerini özel olarak yetiştirdiği sebze, meyve, et, tahıl, süt ve süt ürünleri gibi ürünleri nasıl imal ettiğini belirleyen bir yöntemdir. Organik sebze, meyve ve tahıllar, besin değeri yüksek toprakta yetiştirilir ve konvansiyonel ürünlerden uzak tutulmalıdırlar. Üreticiler zirai ilaçlar, petrol bazlı gübreler, ve atık sulardan kaçınmalıdır, aksi takdirde organik ürünün dışına çıkmış olur.

Neden Organik beslenmeyi tercih etmeliyiz?

Besleyici Faydaları:

Organik besinler daha yüksek seviyede antioksidan ve vitamin C de dahil olmak üzere gerekli birçok vitaminleri içerir.  Organik yiyeceklerin yetiştiği toprak çeşidi, uygulanan yöntemlerden %50 daha fazla vitamin, mineral ve diğer besleyici içerikleri barındırır.

Alerji Azaltıcı Etkisi:

Günümüz tarım yöntemlerinde kullanılan kimyasalların bilinen birçok alerjiyle ilişkisi olduğu düşünülüyor  ve ayrıca kanser ve alzeimer gibi diğer ciddi hastalıklar için de etkisi olduğu biliniyor. Geleneksel ürün yetiştirme yönteminde kullanılan ilaç ve gübreler, yiyecekler yetiştikten sonra bile etkisi devam eden kimyasallar içerir. Organik ürünler büyük ölçüde bu tarz kimyasalların sindirilmesine engel olur.

Sağlıklı Kilo Verme:

İnsanların sağlıklı bir kilo ile gelen fiziksel görünüşüne, organik beslenmenin büyük katkısı görülmektedir. Açık bir şekilde görülebilir ki, sebze ve meyve bazlı organik beslenmenin, sağlıklı bir şekilde kilo vermeye ve fiziksel olarak sağlıklı bir beden görünümüne büyük katkısı vardır.