Çiğ Maydanoz Diyeti ile Ayda Kaç Kilo Verilir?

Kilolu olmak sağlığı olumsuz etkiler. Bunun için insanlar boyları ile orantılı kiloda olmalıdır. Ama herkes istediği kiloda olamaz. Kimisi yemeyi çok sever, kimisi çok yemese de kilo alır. Genetik faktörlerde kilolu olmakta etkilidir. Bazı insanlar çok yemese de vücutları kilo almaya meyillidir. Bu durum kilo alan insan için oldukça rahatsız edicidir. Bağırsak performansı düşük olanlarda kilo sorunu yaşar.
Bazı insanlar ise sürekli diyet halindedir. Güzel görünmeyi herkes ister ama sürekli diyet yapmak da sağlığı olumsuz etkiler. Herkesin ideal bir kilosu vardır. Bu kilo yakalandıktan sonra sağlıklı ve düzenli beslenmek, spor yapmak gerekir.

Çok çeşitli diyetler vardır. Ama diyet kulaktan dolma bilgilerle yapılmamalıdır. Herkesin vücut yapısı farklı olduğu için bir diyetisyen eşliğinde kilo vermek en sağlıklısıdır. Özellikle tek besinli diyetler vücut için oldukça zararlı olabilir. Bedenin sağlıklı olması için tüm besinlere ihtiyacı vardır. Zayıflık ya da güzellik için sağlık feda edilmemelidir.
Birçok diyetin içinden biri olan maydanoz diyetinden bahsetmek gerekirse;

Maydanoz oldukça faydalı bir yiyecektir. Salatalarda, et yemeklerinde ve daha birçok yemeğe ve salataya muhteşem bir aroma verir. Her mevsim manavlarda, marketlerde, pazarlarda uygun fiyata maydanoz bulmak mümkündür. Hatta maydanoz evde balkonda saksıda bile yetiştirilebilir.

Maydanoz tam bir yağ yakıcıdır. Özellikle sabah kahvaltı masalarında mutlaka yerini almalıdır.
Maydanoz diyeti: Bu diyetle bölgesel zayıflamak mümkündür. Aslında birçok insanını sorunu da bölgesel kilolardır. Özelikle kalça bölgesinden ya da göbek bölgesinden çok rahatsızlık duyulur. Bu bölgeleri eritmek için düzenli spor da şarttır.
Maydanoz diyeti, karın ve göbek bölgesindeki yağların yakılmasına yardımcı olur. Tabii sadece maydanoz yiyerek göbek ve karın incelmez. Bölgesel yerlere yönelik spor yapmak da gerekir. Bölgesel zayıflamalar için profesyonel yardım önemlidir.

Çiğ maydanoz diyeti için bir bağ kadar maydanoz güzelce yıkanır ve mutfak robotundan 1 su bardağı su ile geçirilir. Bu karışım 15 gün boyunca her sabah içilir. Faydası mutlaka görülecektir.

Maydanoz ile yapılan kürlerin en yaygını maydanozun suyu ile yapılandır. Bir bağ maydanoz güzelce yıkanır, ince ince doğranır ve 4 bardak suda kaynatılır. Ilıyıncaya kadar demlenir ve gün içinde tüketilir. Her gün bu küre devam edilirse yine çok iyi sonuçlar elde edilebilir.

Maydanoz diyeti 5 günde 3 kilo vermek mümkündür. Tabii bu durum kişiden kişiye değişebilir. Maydanoz kürünü uyguladıktan sonra bol bol yiyip içip elbette ki kilo verdirmez. Diyet yaparken tüm yenilen içilenlere dikkat etmek gerekir. Ancak o şekilde kilo vermek ve sağlıklı zayıflamak gerekir. Zaten çok hızlı kilo vermek hiç de sağlıklı değildir. Hızlı kilo verenler diyetlerini bitirdikten sonra tekrar çok hızlı kilo alabilirler. Bunun için uzun sürede kilo verenler diyetlerine dikkat ettikçe kilo almazlar.
Kronik hastalıkları olanlar hangi diyet olursa olsun mutlaka doktor kontrolünde diyet yapmalıdır. Yoksa farklı sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilir.