Ayva Çekirdeğinin Cilde Verdiği 8 Temel Güzellik

Doğal çözümler günümüzde oldukça yaygınlaşmıştır. Özellikle cilt için geçmişten bugüne çeşit çeşit maskeler, kürler hazırlanır. Çünkü cilt insanın yaşını gösteren en önemli göstergelerden biridir. Yüzdeki çizgiler, kırışıklıklar artıkça yaşlanmanın belirtileri de görülmeye başlar. Bunun için kadınlar başta olmak üzere erkeklerde cilt bakımına önem vermektedir.
Cilt bakımı için en çok kullanılan maskelerden bir tanesi de ayva çekirdeği maskesidir. Bu maskeyi yapmak da uygulamak da oldukça basittir. Ayvada oldukça yüksek oranda vitamin ve mineraller mevcuttur. Bu yararlı meyvenin çekirdeği de oldukça faydalıdır.
Ayva çekirdeğinin cilt üzerinde faydalarını görmek için öncelikle cilt maskesi hazırlamak gerekir. Bu da oldukça kolay ve zahmetsizdir. Ayvalar tüketildikten sonra çekirdekleri ayrılır. Bu çekirdeklerden 10 gram kadarı ayrılır ve toz haline getirilir. Saf gül suyu ile jel kıvamına getirilinceye kadar karıştırılır ve yüzde sürülerek 10 dakika kadar bekletilir. Daha sonra yüz yıkanır. Bunun için ılık su tercih edilmelidir.
Ayva çekirdeğinden cilt için faydalanmanın bir başka yolu da ayva çekirdeklerinin suyun içinde bekletilmesiyle oluşur. Bu yöntemle de jel kıvamı elde edilmiş olur. 9-10 tane ayva çekirdeği 1 çay bardağı kadar kaynamış soğumuş suda bekletilerek istenen karışım elde edilmiş olur.

Ayva çekirdeği ile elde edilen 8 güzelliği sıralarsak:
1- Cildin beslenmesi sağlanır.
2- Cildin yaşlanma etkilerini geciktirir. Cildin sıkılaşmasını sağlar. Sıkılaşan cilt sarkmaz.
3- Ciltteki yağ dengesini düzenler. Ciltteki fazla yağı alır.
4- Sivilcelere karşı oldukça etkilidir.
5- Antioksidan özelliği ile cilt için oldukça faydalıdır.
6- Ciltteki tahrişlerinin ve yaralanmalarının ağrılarını keser.
7- Cilt lekelerinden kurtulmakta fayda sağlar. Cilt lekeleri tamamen kaybolmazsa bile daha az görünür. Bu bağlamda cilt tonu da önemli bir etkendir. Koyu ciltlerdeki cilt lekeleri daha zorlayıcı olabilir.
8- Cildin günlük bakımını sağlar.
Ayva çekirdeği doğal bir yöntem olduğu için hassas ciltlere bile zarar vermez ama yine de herkesin cildi birbirinden farklıdır. Cildin bir reaksiyon göstermesi ihtimaline karşı hazırlanan ayva çekirdeği maskesine veya kürü küçük bir bölgede denenmeli. Eğer herhangi bir alerjik reaksiyon ortaya çıkmaz ise ayva çekirdeği gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Eğer bir sıkıntı ortaya çıkarsa da kesinlikle kullanılmamalıdır.
Yaşlanma etkileri ilk göz çevresinde görülmeye başlar. Ayva çekirdeği göz çevresinde de kullanılabilir.
Ayva çekirdeği her cilt tipinde kullanılabilir. Yalnız ciltte kurumalara sebep olursa cilt tipine uygun bir nemlendirici ile cilt nemlendirilmelidir.
Ayva çekirdeği sadece cilt için değil saçlar için de oldukça yararlıdır. Saç maskesi olarak kullanılabilir.