Neden Bambu?

Japonya’da dürüstlüğün, Çin’de uzun ömrün, Hindistan’da dostluğun sembolü olan bambu, buğdaygiller familyasından, 10 cinse, 1.450’den fazla alt türe yayılan ve yoğunlukla Asya’da yetişen bir bitkidir. Mutfak eşyaları üretiminde kullanılan bambular, 20 cm üzeri kalınlığa ve 30 metre uzunluğa ulaşabilen Bambuseae türüdür.

Bambuyu günlük kullanımda vazgeçilmez kılan en önemli iki özelliği ise, ekolojik ve suya dayanıklı olmasıdır.

Başka ağaç türleri veya kimyasal katkılar kullanılmadan, sadece bambu kullanılarak imal edilen ürünler, bakteri ve mikrop barındırmazlar. Hijyen bambunun doğasında bulunur.

Bambunun bir diğer önemli özelliği ise, sudan etkilenmemesidir. Diğer ahşap türleri gibi suyu görünce eğilmez, bükülmez, zarar görmez. Evindeki sıcak, doğal ve zengin görünümlü ahşap konseptini mutfağıyla da tamamlamak isteyen seçkin kullanıcılar için bambu en ideal seçimdir.

Neden Bambu?